Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąski na cieście francuskim"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2198
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2198
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż ciasto francuskie na blacie. Wytnij kółka o śr. 5 cm. Z połowy kółek wytnij ze środka kółka o śr. 3 cm. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem, połóż na nich wycięte obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 15 min, aż ciasto się zezłoci. Wyjmij, ostudź.
Mus łososiowy: widelcem podziel łososia na kawałki. Wymieszaj z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i posiekanym ząbkiem czosnku. Dopraw pieprzem. Nałóż mus łososiowy do upieczonych ciastek. Udekoruj kawiorem. Babeczki i ptysie wypełnij sałatką lub szynką oraz żurawiną – wg uznania. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety