Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska rybna"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Sylwestrowy bufet gotowy w kilka godzin
Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz ostudzone jajka, przekrój je na pół. Wyjmij ostrożnie żółtka i rozgnieć je w misce widelcem z majonezem, posiekaną cebulą oraz startym żółtym serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstały farsz włóż ostrożnie do białek (np. za pomocą szprycy). Na każdej połówce jajka połóż rybkę, udekoruj (np. koperkiem, kawiorem). Podaj schłodzone (przechowaj je do wieczora w lodówce; aby się nie zniekształciły, włóż w nie ostrożnie wykałaczki i nakryj cały talerz folią spożywczą).
Możesz połówki jajek ozdobić gotową pastą, np. kawiorową. Zrobisz je w 15 min!Źródło: Świat kobiety