Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska na bagietce"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Biały ser dokładnie rozdrobnij, np. widelcem (możesz go też zmielić, lub kupić od razu zmielony twaróg).
Następnie wymieszaj go z taką ilością śmietany 30 proc., aby miał konsystencję wygodną do smarowania.
Tak przygotowany twarożek dopraw następnie do smaku cukrem oraz cukrem waniliowym i cynamonem. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie owoce umyj starannie, osusz i przygotuj, zależnie od rodzaju (truskawki – oszypułkuj i pokrój, maliny – pokrój, wiśnie wydryluj, porzeczki lub jagody – przebierz).
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, a następnie każdą połowę na dwie części. Pieczywo obsmaż lekko na maśle od miękkiej strony (przekrojonej), następnie rozsmaruj na nim doprawiony serek.
Na każdej kromce ułóż dużo owoców, posyp je listkami ziół. Po przygotowaniu od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety