Przegrzebki (scallops) małże Św Jakuba w lubczyku

Przegrzebki (scallops) małże Św Jakuba w lubczyku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Smacznie30
Pyszne delikatne mięso małży w cudownym aromacie lubczyku

Składniki

  • 8 przegrzebek
  • 1ząbek czosnku
  • 1łyżka lubczyku
  • Pół łyczeczki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Przegrzebki należy otworzyć nożem.Mięso małży wyjąć i dokładnie oczyścić i opłukać.
    Muszle umyć możecie na nich podać przestrzeni pięknie sie prezentuja.
    Czosnek obrać następnie posiekac.
    Na patelni rozgrzać oliwę włożyć przegrzebki posypane lubczykiem,czosnek doprawić solą i pieprzem do smaku pamiętajcie należy smażyć bez przykrycia na małym ogniu ok minuty z każdej strony.
    Podawać skropione sokiem z cytryny i prosto z patelni SMACZNEGO :-)

Składniki
  • 8 przegrzebek
  • 1ząbek czosnku
  • 1łyżka lubczyku
  • Pół łyczeczki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
Składniki