Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przegrzebki na szparagach"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Przygotuj 4 arkusze (30 x 30 cm) pergaminu lub folii aluminiowej.
Obierz szparagi i blanszuj przez minutę w lekko osolonej wodzie. Masło utrzyj z sokiem z pomarańczy i skórką pomarańczową. Do sosu dodaj sól i pieprz.
Na każdym arkuszu ułóż po równo przegrzebki i szparagi. Dodaj sos. Zawiń dokładnie, by nie wypływał sos. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C Po wyjęciu z folii udekoruj gałązkami rozmarynu i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 20 minut 120 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień