Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przecier agrestowy słodko-kwaśny"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Owoce oczyść i 3/4 porcji przepuść przez maszynkę do mielenia. Zmielone umieść na sicie wyłożonym lnianą ściereczką i poczekaj, aż wycieknie sok (ok. litra).
Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj resztę owoców. Do soku wsyp cukier i żelfiks. Wymieszaj i gotuj ok. 5 minut, usuwając piankę.
Gorący dżem przełóż do słoików, zamknij i obróć do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień