Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i łatwo, a smakują wyśmienicie. Placki z cukinii są delikatne w smaku, a można je podać solo lub z sosem tzatziki czy też z pieczarkowym, ale mogą być też dodatkiem do gulaszu czy innego sosu mięsnego.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 122
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 122
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Składniki
Cukinie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
Po starciu odciskamy z cukinii sok
Ścieramy cebulę i przeciskamy czosnek, mieszamy razem z cukinią
Do cukinii dodajemy mąkę, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto ( na jeden placek u mnie ok 2 łyżki cukiniowego ciasta). Czekamy, aż ładnie zrumieni się z jednej strony i przekładmy na drugą stronę. Smażymy aż do zrumienienia się
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy solo, z jogurtem naturalnym, z sosem tzatziki, z gulaszem lub z innym sosem, np pieczarkowym