Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne mięsko jakim jest pręga wołowa, mięsko jest bardzo smaczne, kruche i kleiste, lubiane przez moich domowników.
nóż, miska, ścierka, praska do czosnku, głębsza patelnia,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Składniki
Pręgę wołową oczyścić, opłukać zimną wodą, dobrze osuszyć i pokroić w plastry. Mięso natrzeć marynatą przygotowaną z octu balsamicznego, 2 łyżek oliwy pieprzu i soli oraz przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso zakryć i włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. W głębszej patelni lub w rondlu rozgrzać pozostały olej, włożyć mięso i podsmażyć z obu stron. Zmniejszyć ogień, mięso podlać bulionem. Do mięsa dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę, liście laurowe, ziele angielskie , majeranek oraz rozmarynu. Mięso przykryć i dusić na średnim ogniu do miękkości obracając aby równomiernie nam sie piekło. W razie potrzeby podlewamy bulionem. Gdy mięso jest miękkie wyjąc je na talerz , a powstały sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, lub gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu. Podajemy z kluskami śląskimi , surówką z czerwonej kapusty. Takie danie może być smacznym posiłkiem podczas świąt.