Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miało być takie lekkie jedzonko, żeby dać odpocząć żołądkowi, na dodatek było pyszne
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Składniki
1. ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą (ok 1 cm nad poziom ziemniaków ), posolić, zagotować, po ok 5 min gotowania wsypać na wierzch mąkę pszenną (usypać kopczyk), przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków, 2. gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzić wodę (część wody z gotowania zachować), dodać mąkę ziemniaczaną, ubić na gładką masę (gdyby masa była zbyt sucha trzeba dolać trochę wody z gotowania), 3. boczek pokroić w kostkę, usmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebule, 4. kapustę wymieszać ze startą na tarce marchewką i jabłkami, dodać posiekaną cebulę i olej, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, 5. łyżkę moczyć w tłuszczu, nakładać kluski, posypać skwarkami, podawać z surówką, smacznego