Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mojej Babci.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 105
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 105
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Sposób przygotowania 1.PRAŻUCHA Ziemniaki podgotować ok. 10 minut w osolonej wodzie, a następnie dodać mąkę i gotować aż ziemniaki zaczną się rozpadać. Ujednolicić konsystencje tłuczkiem i okrasić masłem i pokrojonym boczkiem. 2.POTRAWKA: Pieczarki i cebulę kroimy w plastry, smażymy na oleju. Dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i pokrojoną kiełbasę. Doprawiamy pieprzem i solą i dusimy ok. 25 minut.