Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie mięso warzywne jednogarnkowe na ostro
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 449
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 449
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Składniki
ziemniaki- obrać i pokroić w plastry lub pól talarki i odłożyć na miskę pietruszkę- obrać i pokroić w plastry i odłożyć na miskę marchewkę - obrać i pokroić w plastry i odłożyć na miskę natkę pietruszki posiekać i odłożyć na miseczkę koper drobno posiekać i odłożyć na miseczkę kiełbasę pokroić w pól talarki boczek pokroić w grubszą kostkę cebulę pokroić w kostkę.
kiełbasę, boczek i cebule przesmażyć na patelni do naczynia żaroodpornego wlewamy wytopiony tłuszcz ze smażenia i układamy w nim warstwami: ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. smażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą marchewką z pietruszką zieleninę (pietruszkę naciową i koper) ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. smażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą marchewką z pietruszką zieleninę (pietruszkę naciową i koper) ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. na samą górę muszą wyjść ziemniaki.
na ostatnia warstwę ziemniaków kroimy margarynę na plastry i układamy na wierzch i po bokach liście laurowe. przykryć i włożyć do piekarnika na temperaturę 200 stopni na około 1,5 h po około godzinie wymieszać wszystko i ponownie włożyć do piekarnika by ziemniaki były mięknie. można sprawdzić tez czy są wystarczająco słone i najwyżej dosolić.
po upieczeniu nakładamy na talerze. do popicia kefirem lub zsiadłym mlekiem dla złagodzenia ostrości.