Prażone ziemniaki z obwarzoną kapustą

Prażone ziemniaki z obwarzoną kapustą
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Staropolski przepis Babci Stefci na smaczne danie z ziemniaków i kapusty kiszonej.

Składniki

  • Ziemniaki ugotowane posolone 1,5 – 2 kg
  • Kapusta kiszona obgotowana 60-70 dag
  • Boczek 30-40 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz doi smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki wymieszać z obgotowaną i odcedzoną kapustą, dodać podsmażony boczek z posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu aż skórka będzie chrupka. Podawać jako samodzielne danie z dowolną surówką.

Składniki
  • Ziemniaki ugotowane posolone 1,5 – 2 kg
  • Kapusta kiszona obgotowana 60-70 dag
  • Boczek 30-40 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz doi smaku
Składniki