Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prawdziwy gulasz węgierski. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielką kostkę.
Słoninę pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i podsmażyć pod przykryciem.
Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i dodać do słoniny, dusić 5 min.
Cebulę ze słoniną skropić łyżką zimnej wody, dodać słodką paprykę i chwilę mieszać. Dodać mięso, wlać trochę bulionu, tak by je niemal przykrył, i dusić pod przykryciem przez godzinę, dolewając w miarę potrzeby bulionu.
Obrać 6 kartofli, pokroić w kostkę i dodać do gulaszu.
Gotować ok. 15 min, aż ziemniaki staną się miękkie.Źródło: Życie na Gorąco Retro