Prawdziwki duszone w winie z dodatkiem daktyli.

Prawdziwki duszone w winie z dodatkiem daktyli.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Grzybki o ciekawym smaku,daktyle dodały lekkiej słodkości.

Składniki

  • prawdziwki 600g
  • 100g daktyle suszone
  • 200ml białe półwytrawne wino
  • pęczek zielonej cebulki
  • 150ml śmietanki 30%
  • natka pietruszki mały pęczek
  • 1 łyżka masła
  • 1 kopiata łyżka śmietany 18%
  • sól i pieprz czarny do smaku

Przygotowanie

  1. Zieloną cebulkę pokroić i wrzucić na rozgrzane masło.Duśić 2 min.
    Dodać grubiej pokrojone prawdziwki i smażyć 5 min.
    Podlać winem dodać pokrojone daktyle i dusić do odparowania wina.
    Kiedy wino odparuje dodać śmietany,doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na końcu dać posiekaną natkę pietruszki i moment zasmażyć.

    Podawać do mięs lub zajadać z pieczywem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

Maudie 06 października
Jak wykwintnie :)))))
SlodkoSlodka83 06 października
Ślinka leci :-)
slodkisentyment 07 października
Ciekawe połączenie. Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • prawdziwki 600g
  • 100g daktyle suszone
  • 200ml białe półwytrawne wino
  • pęczek zielonej cebulki
  • 150ml śmietanki 30%
  • natka pietruszki mały pęczek
  • 1 łyżka masła
  • 1 kopiata łyżka śmietany 18%
  • sól i pieprz czarny do smaku
Składniki