Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prawdziwe włoskie carpaccio"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, owinąć ciasno folią spożywczą i wsadzić do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Musztardę i ocet doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem. Ubić z oliwą na sos.
Rukolę umyć, osuszyć. Parmezan zetrzeć na szatkownicy na cienkie płaty. Mięso wyjąć z zamrażalnika, odwinąć z folii. Kroić na cieniutkie plasterki bardzo ostrym nożem (najlepiej elektrycznym albo krajalnicą). Ułożyć na półmisku, skropić sosem, obłożyć rukolą i parmezanem.
Carpaccio możesz też przyozdobić kaparami i oliwkami. Zawsze musisz użyć najlepszej wołowiny, parmezanu i oliwy!
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium