Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dość szybkie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
ugotowane warzywa rozdrobnić wedle uznania,ja siekam lub rozgniatam widelcem dość drobno,
mieszam wszystko w jednym naczyniu,
doprawiam przyprawami,
smażę na rozgrzanym oleju,jak normalne placki ziemniaczane i osączam na ręczniku papierowym.
Nie podałam ilości,bo robię to "na oko".Ziemniaki są jakby lepiszczem,scalają placki,Więcej w nich innych składników niż ziemniaków.Robię też podobne bez mięsa lub z rybą (wtedy dodaje koperek),w innej wersji z kaszą gryczaną.Zawsze możemy wrzucić to,na co mamy ochotę.