Pożywne danie obiadowe

Pożywne danie obiadowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Moja propozycja na bezmięsny dzień. Danie jest łatwe do wykonania, stosunkowo tanie, szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Podawać na ciepło tuż po przygotowaniu.

Składniki

  • 3/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 3/4 szkl. komosy ryżowej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ser typu feta
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra

Przygotowanie

  1. Soczewicę dobrze jest namoczyć na jakieś 15 minut. Potem ugotować w lekko osolonej wodzie. W oddzielnym garnku, również w osolonej wodzie, ugotować komosę. Warzywa umyć i pokroić. Ugotować w trzecim garnku z przyprawami. Ja gotowałam na parze. Następnie odcedzoną soczewicę i komosą połączyć. Dodać warzywa. Wymieszać i nakładać na talerze. Na wierzch pokruszyć fetę.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 15 listopada
Ale musiało być pysznią a zdrowo na pewnie!
SlodkoSlodka83 16 listopada
Pyszne danie :-)
Bardzo lubie takie dania, super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 3/4 szkl. komosy ryżowej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ser typu feta
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra
Składniki