Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna potrawa dla każdego, kto lubi nieskomplikowane, niedrogie i szybkie w przygotowaniu dania oraz… jest bardzo głodny ???? Myślę, że w każdym domu znajdziemy potrzebne składniki, więc nawet jeśli kompletnie zapomnicie o zrobieniu zakupów na obiad, a domownicy wołają jeść, to ten przepis Was uratuje.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplastry o grubości około 1 cm lub niedużą kostkę. Gotujemy je na półtwardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Kiedy ziemniaki się podgotowały, odcedzamy je z wody. Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy jest już gorący, wrzucamy na patelnię ziemniaku, kiełbasę i cebulę i podsmażamy aż składniki się przyrumienią. Następnie dolewamy około 100 ml wody na patelnię oraz wrzucamy przyprawy. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy tak całość przez ok. 10 minut.
Po tym czasie sprawdzamy, czy ziemniaki są już miękkie. Jeśli tak, to zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy odparować wodę. Dodajemy łyżkę masła, mieszamy wszystko i jeszcze przez dwie minuty podsmażamy. Danie gotowe, przekładamy na talerze i zajadamy. Całość można jeszcze posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.