Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja potrawki z żołądków indyczych podanych z ugotowanym z dodatkiem masła ryżem. Sos jest o konsystencji gęstej śmietany i o delikatnie kwaskowym smaku, pychotka. Polecam
garnek, nóż, łyżka, garnuszek, fyrlok,
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Żołądki po oczyszczeniu przekroić na połówki , umyć i zalać wodą , dodać obraną marchewkę , doprowadzić do zagotowania. Dodać kostki drobiowe, ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotować do miękkości żołądków. Po ugotowaniu gdy żołądki są miękkie dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Wlać do żołądków i na koniec dodać ocet do smaku. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego.
Danie gotowe do podania.