Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z wieprzowiny z ryżem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Polędwiczki pokrój w plasterki. Zalej zalewą z sosu sojowego, chili, soli i pieprzu. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pora, marchew i paprykę pokrój w kostkę, fasolkę w cząstki. Przysmaż na oleju. Na drugiej patelni podsmaż mięso, mieszając.
Dodaj do mięsa warzywa, i przyprawy. Wlej szklankę wody lub białego wina. Duś, by odparować płyn, dodaj kiełki bambusa i groszek konserwowy, duś całość jeszcze 10 minut. Na suchej patelni upraż sezam.
Na talerz wyłóż ryż, ułóż warzywa z polędwiczkami, całość posyp uprażonym sezamem. Potrawę możesz też przygotować z mieszanki mrożonych warzyw.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień