Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest przepyszne! Polecam spróbować
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 130
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 130
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój na niewielkie kawałki. Do miski wsyp mąkę. Wrzuć kawałki mięsa, delikatnie obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć piersi, krótko przesmaż. Podlej odrobiną wody lub ewentualnie bulionem drobiowym i duś pod przykryciem 20 minut.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, przesmaż na łyżce masła, oprósz solą. Dodaj obrane, opłukane i pokrojone w drobną kostkę marchewki oraz przelany wrzątkiem groszek i kukurydzę. Smaż jeszcze 5 minut, podlej wodą i duś do miękkości warzyw (ok. 15 min). Na koniec dodaj mięso i posiekaną cebulę.
Resztę masła rozpuść na osobnej patelni. Wsyp bułkę tartą i przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do potrawki, wymieszaj starannie. Całość dopraw do smaku solą oraz kolorowym pieprzem. Podawaj z ryżem.