Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z patelni"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Czas przygotowania ok. 35 minut. Cena porcji ok. 3,30 zł
Makaron świderki gotuję w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu, przelewam zimną wodą i odcedzam. Filety z kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję w kostkę i przesmażam na oleju.
Obrane cebule kroję w półplastry i dodaję do mięsa. Podsmażam ok. 5 minut. Następnie przekładam na patelnię odcedzony z zalewy groszek z marchewką i makaron. Smażę ok. 2 minut, przez cały czas mieszając.
Jaja wybijam do miseczki, doprawiam solą, czarnym pieprzem, roztrzepuję i zalewam mięso z makaronem i warzywami. Podgrzewam, mieszając, aż jaja się dobrze zetną. 2–3 minuty przed końcem smażenia przykrywam patelnię, aby potrawka lekko się poddusiła.
Danie podaję na patelni, posypane posiekanym szczypiorkiem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, razem z zieloną sałatą z sosem winegret.Źródło: Rewia