Potrawka z mięsem z rosołu

Potrawka z mięsem z rosołu
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Ta potrawka to bardzo smaczny sposób wykorzystania drobiowego mięsa, na którym gotowaliśmy rosół lub inną zupę. Jest szybka w wykonaniu, aromatyczna i świetnie komponuje się z kaszą lub ryżem.

Składniki

  • Ugotowane mięso z udka lub podudzia kurczaka (bez kości i skóry) – 250 g
  • Por – 1 sztuka
  • Przecier pomidorowy – ½ szklanki
  • Curry – ½ łyżeczki
  • Kminek – 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona – 1,5 łyżeczki
  • Sos sojowy – 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Najlepiej użyć mięsa ugotowanego w rosole lub innej zupie. Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojonego pora ze szczyptą soli. Dodać pokrojone mięso, curry, sos sojowy i paprykę. Smażyć przez chwilę, a następnie wlać przecier pomidorowy i wsypać kminek. Dusić całość przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 01 grudnia 2021
Pyszotka ;)
Składniki
  • Ugotowane mięso z udka lub podudzia kurczaka (bez kości i skóry) – 250 g
  • Por – 1 sztuka
  • Przecier pomidorowy – ½ szklanki
  • Curry – ½ łyżeczki
  • Kminek – 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona – 1,5 łyżeczki
  • Sos sojowy – 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki