Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczakiem i bukietem chrupiących warzyw"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13340
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13340
Składniki
Oczyść i pokrój warzywa. Mięso z upieczonego kurczaka pokrój w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej warzywa (tak, by były chrupkie), przed końcem dodaj kawałki mięsa. Podsmaż, dopraw, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Zrób sos: czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na tłuszczu pozostałym z warzyw i kurczaka. Dodaj sardelki, kapary i sok z cytryny. Dopraw, wlej śmietanę, wymieszaj, chwilę gotuj na wolnym ogniu. Potrawkę podaj polaną sosem, np. z ryżem.Źródło: Świat kobiety