Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z kurczakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Z dyni odetnij wierzchy, wydrąż. Całe dynie piecz 20 min w temp. 175°C. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę. Tak samo potnij filet z kurczaka i obraną cebulę.
Pomidorki podziel na połówki, a dymki posiekaj. Mięso usmaż na oleju. Zdejmij.
Na patelnię wsyp pęczak, zalej bulionem i gotuj 10 minut. Dołóż dynię, pomidory, cebulę i dymki.
Przypraw solą, pieprzem i ziołami, duś 10 min. Wymieszaj z mięsem. Przełóż do upieczonych dyń.
40 min; Cena porcji: ok. 4 zł; Porcja: 520 kcal.Źródło: Naj