Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z warzywami jest smacznym i prostym pomysłem na obiad.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso z kurczka podsmażamy w garnku na łyżce oleju. Dodajemy posiekanego pora oraz pokrojone w kostkę warzywa. Podsmażamy przez około 2 minuty.
Wlewamy bulion dodajemy przyprawy i dusimy 30 minut. Po tym czasie łączymy śmietanę z mąką, następnie wlewamy trochę gorącego wywaru i mieszamy.
Pod koniec gotowania dodajemy odsączony z zalewy groszek. Na małym ogniu wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe… Smacznego