Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka z Tuluzy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Fasolę osącz. Warzywa obierz, marchewki pokrój w plastry, seler i ziemniaki – w kostkę. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Boczek potnij w kostkę. Tymianek opłucz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj.
Kurczaka opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem i papryką. Ułóż w brytfance. Dodaj wszystkie przygotowane wcześniej warzywa, listki laurowe, tymianek i boczek. Zalej winem i bulionem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz pod przykryciem 75 minut. Po 40 minutach odkryj, aby mięso ładnie się zrumieniło. Udekoruj pozostałym tymiankiem.Źródło: Naj