Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczne.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, lub paski(nie za duże, ponieważ dłużej będzie trzeba piec). posypujemy solą i pieprzem do smaku, Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki obieramy, kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle i cebulce. Dodajemy do piersi.
Do śmietany dodajemy zupę cebulową i mieszamy. Wlewamy do naczynia.
Naczynie wkładamy do piekarnika pieczemy w temp 180 stopni około 1h