Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie dla wielbicieli egzotycznych smaków:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kurczaka i podsmażamy z każdej strony na rumiano. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka, smażymy razem około 5 minut. W tym czasie pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. Do mięsa z cebulą dodajemy kokos, chwilkę smażymy mieszając. Następnie dodajemy mleko kokosowe, 100 ml ciepłej wody, pomidory, ananas, 1 łyżeczkę kurkumy i tymianek. Gotujemy 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 3 minutki. Podajemy posypane kolendrą z ryżem ugotowanym z 1 łyżeczką kurkumy. Smacznego:)