Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwana potrawka z kurczaka ale w innej zielonej wersji. Potrawka jest dobrym pomysłem na wykorzystanie gotowanego mięsa z kurczaka z rosołu. Delikatny biały sos z dodatkiem brokułów nada zwykłemu daniu trochę wyrazu. Świetna propozycja dla maluchów.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły oczyścić i zblanszować. Połowę odcedzonych brokułów zmiksować blenderem, a resztę odłożyć. 2.W rondelku rozpuścić masło ale tak żeby się nie przypaliło. 3.Dodać mąkę i energicznie mieszać aż do dokładnego połączenia się składników. 4.Małymi porcjami wlewać rosół i energicznie po każdej mieszać. 5.Gdy sos osiągnie odpowiednią konsystencję dodać sok z cytryny do smaku. 6.Zdjąć z gazu i dodać zmiksowane brokuły. 7.Podawać z ryżem, mięsem z kurczaka i cząstkami brokułów.