Potrawka z kurczaka i kapusty pekińskiej.

Potrawka z kurczaka i kapusty pekińskiej.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi lub suszonymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu.

Składniki

  • PIERŚ Z KURCZAKA
  • PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
  • NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
  • KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
  • SZKLANKA BULIONU
  • 1 CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
  • PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
  • OLEJ DO SMAŻENIA

Przygotowanie

  1. UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU.


    USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE.
    PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.

  2. DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ.

    CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (10)

Dariusz-D 06 kwietnia
Bardzo efektowne.
Widzę że wszystko chrupiące... :-)
KulinarnaChwila 07 kwietnia
Pyszotka:)
Nevermore 07 kwietnia
Super jedzonko i jak pięknie podane :)
Amaro niech się chowa :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • PIERŚ Z KURCZAKA
  • PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
  • NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
  • KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
  • SZKLANKA BULIONU
  • 1 CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
  • PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
Składniki