UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU.
USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE.
PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.
DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ.
CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE.
SMACZNEGO!
Komentarze do przepisu (10)
Widzę że wszystko chrupiące... :-)
Amaro niech się chowa :D
*Przejdziesz do wersji klasycznej