Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 591
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 591
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Składniki
Udka z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw i soli. Miękkie mięso wyjąć ,ostudzić i podzielić na porcje. Marchew i seler pokroić w grubą kostkę ,dodać z powrotem do bulionu. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę ,rozprowadzić bulionie ,zagotować. Dodać osączony (nie do końca) groszek i posiekaną natkę pietruszki ,dalej gotować ok. 5 min. 2 żółtka wymieszać ze śmietaną ,dodać do sosu ,doprowadzić do wrzenia. Doprawić odrobiną białego pieprzu. Podawać z ziemniakami lub sypkim ryżem.