Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepka dobrze smakuje nie tylko w sałatkach, surówkach, ale także na ciepło. Seler naciowy jest dobrym dodatkiem.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mięso i smażyć aż mięso straci surowość. Dusić i mieszać. Warzywa oczyścić, obrać, umyć. Do garnka dodać startą na tarce na grubych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę kalarepki, pokrojone na kawałki łodygi selera. Dodać ok. 250 ml gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min. Mieszać od czasu do czasu. Do szklanki zimnej wody ( 250 ml ) dodać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Dodać sos sojowy, sos chili, cukier. Wlać do garnka. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Potrawkę podawać z ziemniakami oprószoną posiekaną natką pietruszki. Smacznego.