Potrawka z gęsich żołądków

Potrawka z gęsich żołądków
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
Tym razem potrawka jest z żołądków gęsich ale pyszna jest również z kurzych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Żołądki myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, przestudzamy i kroimy w paski.
    Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na oliwie podsmażamy cebulę i pieczarki, dodajemy pokrojone żołądki. Przesmażamy przez chwilę. Dodajemy koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze przez 10-15 min.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 18 maja 2014
Uwielbiam wszelkie podroby, ale z gęsi potrawki jeszcze nie jadłam.
Konto usunięte 19 maja 2014
świetne...:)
magdakos 10 lipca 2014
koniecznie do wypróbowania:)
Składniki
Składniki