Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z dorsza po prowansalsku"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Rybę kroimy. Na 10 minut wkładamy do gotującej się posolonej wody z sokiem z połowy cytryny. Delikatnie wyjmujemy z wywaru, wywar zachowujemy.
Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oliwie. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i pokrojoną w talarki łodygę pora, a po chwili keczup i koncentrat pomidorowy. Smażymy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wlewamy czerwone wino, mieszamy.
Marchewkę, pieczarki i paprykę obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do sosu i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wkładamy kawałki ryby i delikatnie, by nie uszkodzić mięsa, mieszamy. Smak potrawki wzbogacą zioła.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 113 kcal Białko 31 g/Tłuszcz 0,6 g/Węglowodany 4 g.Źródło: Rewia