Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka wątróbkowa"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 367
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 367
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Smalec stop na patelni, włóż wątróbki, ziele angielskie i liść laurowy.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do wątróbki. Przykryj, duś 15 min na małym ogniu. Ew. podlej wodą. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek.
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do wątróbki. Mąkę wymieszaj z odrobiną zimnej wody, wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj do wątróbki razem z musztardą, połącz, podduś. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni-Karwiny.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie