Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka szegedyńska z kapustą"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1151
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 658
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 229
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1151
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 658
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 229
Składniki
Karkówkę pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, zrumień je i wyjmij. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj kapustę, listki laurowe oraz mielony kminek i paprykę. Podlej bulionem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dołóż mięso. Duś ok. 90 minut na małym płomieniu.
Papryki oczyść, strąki pokrój w kostkę. Włóż do potrawki 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj oregano.Źródło: Naj