Potrawka po meksykańsku z ryżem

Potrawka po meksykańsku z ryżem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Przepis na zdrowy, szybki i roślinny obiad. Potrawa jest wegańska, ale polecam do wypróbowania wszystkim, jest to naprawdę dobra alternatywa dla codziennych obiadów z mięsem. Potrawa jest wysokobłonnikowa (dostarcza aż 21g błonnika na 1 porcję), ale jego ilość można obniżyć, należy wtedy: zamienić ryż naturalny na biały zamienić brokuły na paprykę zmniejszyć ilość fasoli w porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować (ok. 30 minut). Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pomidory (lub passatę), chwilę poddusić. Następnie dodać podgotowanego brokuła oraz fasolę z zalewy, chwilę razem poddusić, przyprawić (u mnie sól, pieprz, papryka, chili, oregano, kolendra, kminek, gałka muszkatołowa, cynamon). Danie posypać natką pietruszki. Smacznego.

Składniki
Składniki