Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko;) Masło orzechowe nie tylko na kanapki:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Pierś kroimy na paski lub w kostkę. W miseczce lekko skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem, imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę. Smażymy na patelni. Gdy pierś jest gotowa zalewamy bulionem, chwilę gotujemy, dodajemy sos sojowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aby z masła nie powstały grudki. Zaciągamy na koniec śmietanką i wrzucamy mieszankę marchwi i groszku. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.