Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka orientalna"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Filety z kurczaka pokrój na kawałki, oczyszczone pory – w plasterki. Z papryczek chili usuń pestki, a miąższ posiekaj.
Mięso podsmaż na oleju razem z chili. Oprósz solą i słodką papryką. Podlej szklanką wody, włóż pory. Duś, aż mięso będzie miękkie. Wlej śmietankę i gotuj na małym ogniu 5 minut.
W rondelku wymieszaj mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody. Dodaj pokrojone morele z odrobiną zalewy, wciśnij sok z cytryny. Zalej mięso i zagotuj.
Danie przypraw i serwuj z chińskim makaronem lub ryżem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 360, stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax