Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka kokosowa z kurczakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 242
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 242
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, potnij w paseczki. Kalafior oczyść, podziel na różyczki, wymocz, osusz. Chili oczyść z pestek, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Kilka krążków chili odłóż do dekoracji, resztę wrzuć na gorący tłuszcz. Dodaj czosnek oraz imbir. Oprósz curry. Smaż chwilę, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż mięso. Smaż je 2–3 minuty. Zalej bulionem. Dołóż wiórki kokosowe oraz fasolkę szparagową. Dolej śmietanę. Gotuj ok. 25 minut. Gotowe danie przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i curry. Udekoruj plasterkami chili oraz listkami kolendry (ew. natki).Źródło: Tina