Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka indycza z imbirem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 414
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11840
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 79
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 414
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11840
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 79
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Dodaj cebulę, zeszklij.
Dodaj czosnek, wymieszaj. Wlej sos sojowy, połącz. Wlej bulion warzywny, duś do miękkości.
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do prawie miękkiego mięsa, zamieszaj. Duś na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną. Wlej śmietanę, przypraw solą, pieprzem, imbirem i paprykami.
Gotuj chwilę, aż sos się zredukuje. Posyp posiekaną bazylią i drobno pokrojoną dymką. Podaj np. z kaszą pęczak.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie