Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka indycza z brokułami i marchewką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso umyj, pokrój w paski. Łyżkę oleju połącz ze słodką papryką, solą i pieprzem, wymieszaj w tym mięso, odstaw je na godzinę do lodówki. Podsmaż na pozostałym oleju z masłem, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż 5 minut.
Brokuł podziel na różyczki, marchew, pietruszkę, seler obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę przekrój na pół, gotuj 15 minut w osolonej wodzie, odcedź. Do mięsa dodaj pozostałe , dolej pół szklanki wody. Duś pod przykryciem.
Migdały podsmaż na suchej patelni, przed podaniem potrawy posyp ją migdałami.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień