Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj to już chyba każde kubki smakowe dopieściłem :) Potrawka cielęca ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na pyszny i zaskakujący obiad, również nie wymaga od nas wiele wysiłku. W czasie duszenia możemy spokojnie przygotować drugie danie :) Jeżeli nie ma pytań czas brać się za gotowanie ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 199
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 199
Składniki
Udziec cielęcy oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy marchewki pokrojone w słupki, liście laurowe, ziele angielskie, natkę pietruszki, tymianek i owoce. Dusimy na wolnym ogniu przez kolejną godzinę, gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy sok z cytryny, zagęszczamy śmietanką i mąką, rozrobioną z kilkoma łyżkami wywaru, i doprawiamy do smaku. Smacznego!