Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smacznie szybko
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
1. cebule pokrojoną w kostkę podsmażam 2. dodaję czosnek krótko duszę 3. dodaję piersi kurczaka pokrojone w kostkę (wcześniej można je oprószyć przyprawą do kurczaka) 4. dusimy wszystko przez 5 min 5. dodaję pokrojoną paprykę i pieczarki 6. dusimy kolejne 5 min 7. następnie dodajemy bulion, papryki w proszku, koncentrat, sól, szczyptę cukru, pieprz 8. dusimy pod przykryciem 9. przygotuj sos do zagęszczenia potrawy jeśli taka potrzeba zachodzi 10. na patelni suchej podsmażam mąkę, gdy nabierze złotego koloru, dodaj dwie łyżeczki masła i mieszam 11. dodaję szklanki sosu z kurczaka, dobrze mieszam, powstałą miksturę dodaję do mięsa. 12. przed podaniem udekorować świeżą pietruszką 13. danie najlepiej smakuje z kaszą jęczmienną 14. Smacznego