Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny obiad z tanich składników, czyli jajka w sosie chrzanowo-koperkowym z ziemniakami. Przepis jest tak prosty, że z pewnością każdy sobie z nim poradzi.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki, następnie przełóż do garnka, zalej wodą, posól i gotuj do miękkości pod przykryciem. Ugotowane ziemniaki odcedź i ciepłe przełóż na talerze.
W rondelku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli. Jajka wkładaj delikatnie do wrzącej wody. Gotuj przez około 10 minut. Ugotowane jajka wyciągnij z rondelka, opłucz zimną wodą, obierz z łupin i pokrój na ósemki.
Na głębokiej patelni rozpuść łyżkę masła, następnie dodaj mąkę. Zrób zasmażkę. Do zasmażki wlej wodę, dodaj śmietanę i tarty chrzan. Składniki wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem.
Koperek opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Dodaj do sosu.
Postny obiad serwuj na talerze. Podawaj od razu po przyrządzeniu.