Portugalski gulasz wołowy z warzywami

Portugalski gulasz wołowy z warzywami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Dariusz-D
Dobrej jakości mięso wołowe plus świeże warzywa , to gwarancja udanego dnia. Jadłem na Maderze taki gulasz , ale też wiele wspaniałych zup , które stanowi samodzielne danie.. Można dodać kartofle ,ale też fajnie smakuje z białym pieczywem

Składniki

  • 350gram mięsawołowego , 1510 gram fasolki szparagowej,1 cebula , łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej , łyżeczka musztardy , 1 m
  • Sól lub żółty proszek , pieprz, po połowe kolorowej papryki świeżej , gałązka lubczyku.
  • 100 ml. wina Madera

Przygotowanie

  1. Na łyżce oleju przesmażamy mięso pokrojone w kostkę , dodajemy paprykę w proszku , cebulę , sol i pieprz. Gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką wody i winem i dusimy do miękkości. Dodajemy warzywa i jeszcze krótko dusimy. Warzywa nie powinny się rozgotować. One świetnie zagęszczą nam gulasz.Dodajemy kolorową świeżą paprykę i Dodajemy świeży lubczyk i rzodkiewki. .

Komentarze do przepisu (8)

smaker 30 lipca
Wygląda pysznie! Dziękujemy za kulinarną podróż do Portugalii :)
Pyszne danie,mniam.
Docherro 30 lipca
Pyszne i jak zwykle pięknie podane,super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 350gram mięsawołowego , 1510 gram fasolki szparagowej,1 cebula , łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej , łyżeczka musztardy , 1 m
  • Sól lub żółty proszek , pieprz, po połowe kolorowej papryki świeżej , gałązka lubczyku.
  • 100 ml. wina Madera
Składniki