Pomidorowy sos do gołąbków

Pomidorowy sos do gołąbków
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Sendione
Prosty lekki sos. Idealny także do innych potraw

Składniki

  • pomidory z puszki, jedna puszka
  • Przyprawy: pieprz, sól, chili, wg uznannia
  • liść laurowy, ziele angielskie, po 1 sztuce
  • zioła prowansalskie lub inne, szczypta

Przygotowanie

  1. Pomidory wraz z zalewa gotujemy na wolnym ogniu, dodając przyprawy. Wszystko miksujemy na gładką masę. Do gotowego sosu dodajemy liść laurowy i ziele, zagotowujemy.

Składniki
  • pomidory z puszki, jedna puszka
  • Przyprawy: pieprz, sól, chili, wg uznannia
  • liść laurowy, ziele angielskie, po 1 sztuce
  • zioła prowansalskie lub inne, szczypta
Składniki