Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowy kapuśniak"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę. Zalej wodą, dodaj listki laurowe i ziele angielskie, ugotuj. Dodaj odciśniętą kiszoną kapustę, wymieszaj.
Cebule obierz, pokrój w kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do zupy wraz z pomidorami, wymieszaj. Duś około 20 minut.
Chochlę zupy odlej, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Wlej do zupy, zamieszaj. Gotuj kilka minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie