Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowe romby"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Pomidory starannie umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na romby.
Każdy romb posmaruj przecierem pomidorowym i lekko podpiecz w 180°C. Ser mozzarella pokrój w plasterki.
Na podpieczonych kawałkach ciasta ułóż plasterki sera, a na nich plastry pomidora. Posyp suszonymi ziołami. Pomidory posyp lekko sezamem. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz ok. 15 min. Romby podaj z listkami bazylii.Źródło: Świat kobiety